čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Jen v sobotu hasiči zasahovali na Olomoucku u dvou těžkých nehod motorkářů

V sobotu 7. dubna zasahovali hasiči u dvou těžkých dopravních nehod motorkářů. První z nich se stala na Šternbersku, druhá u Unčovic.

V sobotu krátce po patnácté hodině vyjížděli hasiči ze Šternberka k nehodě motocyklisty. Ten narazil do svodidel a způsobil si tržnou ránu na noze. Musel být transportován leteckou záchrannou službou. „Z provedeného šetření vyplývá, že motocyklista při jízdě ve směru od Šternberka na Lipinu, v táhlé pravotočivé zatáčce nezvládl řízení, dostal smyk, vyjel mimo komunikaci a narazil do svodidel," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

„U druhé dopravní nehody po střetu osobního vozidla s motocyklem u Unčovic na Olomoucku zasahovala jednotka požární stanice Olomouc a dobrovolní hasiči ze Senice na Hané. Hasiči asistovali posádce zdravotníků a poté provedli úklid po dopravní nehodě. Na místě nehody nezvykle zasahovala jednotka z Olomouce," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Jednotka z Litovle byla totiž právě zaměstnána rozsáhlým požárem u Nové Hradečné.

„Z prozatím přesně nezjištěných příčin se zde střetlo osobní vozidlo Renault, řízené pětadvacetiletým řidičem, které jelo ve směru od dálnice D35 s třiačtyřicetiletým motorkářem, který jel od obce Unčovice směrem k obci Senice na Hané," řekla k nehodě policejní mluvčí Irena Urbánková.

 

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.