pátek 29. března 2024 Taťána

Stovky policistů budou v sobotu dohlížet na pořádek v ulicích, přijede Baník

Stovky policistů v ulicích, psovodi i strážci zákona na koních budou dohlížet na fanoušky domácí Sigmy Olomouc a Baníku Ostrava, kteří se sejdou při utkání 23. kola fotbalové ligy v sobotu na Andrově stadionu. Policisté označili utkání za rizikové a kvůli předpokládaným incidentům mobilizují všechny síly. Posílí je i kolegové z okolních krajů. Očekává se příjezd až dvou tisíc fanoušků Baníku.

„Utkání bylo ze strany policie vyhodnoceno jako rizikové, čemuž bude odpovídat i opatření, na které se policisté připravují. Do bezpečnostního opatření jsou zařazeni policisté pořádkové služby, včetně pořádkových jednotek, policisté kriminální a dopravní služby, policejní psovodi, policisté na koních a samozřejmě i policisté z antikonfliktního týmu," řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Do Olomouce přijedou i posily z Moravskoslezského, Zlínského a Jihomoravského kraje. „Na opatření se v součinnosti s policií podílejí také strážníci Městské policie Olomouc," doplnil Hejtman.

Utkání začne v 15:00. Policisté budou monitorovat příjezd fanoušků do Olomouce i pohyb po městě před zahájením i po skončení zápasu. Příznivci by měli dorazit dvěma vlaky po 13:00. Ohledně dopravních omezení počítá policie jen s krátkodobými uzavírkami.

Manévry kvůli fanouškům nacvičovali olomoučtí policisté v ulicích Olomouce již ve středu v okolí vlakového nádraží a poté směrem k centru.

Autoři | Foto Facebook FC Baník Ostrava - www.fcb.cz

Štítky fotbal, Baník Ostrava, policie, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.