čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Oprava podchodu pod Brněnskou ulicí proběhne v době rekonstrukce tramvajové trati

Olomoucká radnice v létě zahájí opravu podchodu pod frekventovanou silnicí v Brněnské ulici, který vede k Fakultní nemocnici Olomouc. Rekonstrukce bude stát zhruba 16 milionů korun, dvě třetiny nákladů pokryje dotace, řekl primátor Antonín Staněk. Podchod bude rekonstruován v době opravy tramvajové trati v Brněnské ulici, kvůli které bude v této části Olomouce od 1. července do 28. srpna výluka provozu tramvají.

Podchod pod Brněnskou ulicí, který byl vybudován v roce 1982, už podle Staňka dosluhuje. V létě proto bude kompletně zrekonstruován včetně nového zastřešení, opláštění, prosklení a osvětlení části s výstupem k nemocnici. Oprava podchodu bude zahájena v červnu a stavební práce by měly skončit v říjnu.

„Od počátku jsme plánovali, že rekonstrukci podchodu k fakultní nemocnici chceme uskutečnit právě v období, kdy se bude opravovat tramvajová trať v Brněnské ulici," uvedl Staněk. Plánovaná rekonstrukce se týká úseku tramvajové trati od oblouku v Brněnské ulici až po zastávku u fakultní nemocnice. Jelikož je město majitelem podchodu, který plánovalo opravit, stalo se podle primátora spoluzadavatelem této veřejné zakázky.

„Z provozních důvodů bylo pro nás důležité, aby rekonstrukce podchodu i tramvajové trati probíhala současně, proto jsme celou akci řešili společně s Dopravním podnikem města Olomouce. Naší prioritou je, aby jakákoli omezení na této frekventované tramvajové trati byla co nejkratší a jen po nezbytně nutnou dobu," dodal primátorův náměstek Filip Žáček (ČSSD).

Autoři | Foto Google Maps

Štítky rekonstrukce, tramvaj, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.