úterý 19. března 2024 Josef

VIDEO: V olomouckém Clarionu hořel v noci pokoj, evakuováno muselo být 150 lidí

, aktualizováno 20. května 2018, 9:55

V hotelu Clarion u olomouckého vlakového nádraží dnes v noci zasahovali hasiči. Hořelo tam totiž v devátém patře v jednom z hotelových pokojů.

V neděli 20. května krátce před jednou hodinou v noci vyjížděli hasiči k požáru do hotelu Clarion na ulici Jeremenkova v Olomouci. Podle tísňového volání tam mělo dojít k požáru v jednom z pokojů v devátém patře hotelu. „Operační středisko ihned k místu vyslalo jednotky v II. stupni požárního poplachu. K místu tak z řad profesionálních a dobrovolných hasičů vyrazilo osm jednotek. Dle upřesnění došlo k zahoření na jednom z pokojů menšího rozsahu," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Před příjezdem hasičů bylo evakuováno zhruba 150 osob. Požár byl v té době likvidován pomocí automatického hasebního systému a ručního hasícího přístroje. „Hasiči provedli průzkum v podlaží po požáru, prostory nebyly nijak výrazně zakouřeny. Po celkové kontrole a vyloučení možných skrytých ohnisek jednotky zahájil odčerpání vody z chodeb poté co zde účinně zafungovalo automatické hašení," popsal Hošák.

Celá tato dramatická situace se obešla bez zranění, ubytované osoby disciplinovaně opustily své pokoje a po dobu nezbytně nutnou zůstaly v recepční hale objektu. Pokoje po zasažení požárem či následnou indispozicí byly hotelovým hostům kompenzovány náhradním ubytováním.

Za požárem s největší pravděpodobností stojí nedbalost jednoho z hostů při manipulaci s otevřeným ohněm. Výše škody požáru bude ještě upřesněna.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.