úterý 16. dubna 2024 Irena

Ve šternberské porodnici se narodilo za tento rok už pět set miminek, jubilejním je malý Theo

Z roku 2018 ještě neuplynula ani polovina a v porodnici Nemocnice Šternberk již slaví kulaté jubileum – 500 narozených dětí. První letošní miminko přišlo na svět hned 1. ledna 2018 ve 4:30 hodin, kdy se narodila holčička Valerie. Jubilejním pětistým byl pak malý Theo, který přišel na svět tento týden.

Pětistého miminka se letos šternberská porodnice dočkala konkrétně v pondělí 18. června, kdy se narodil malý Theo s porodní váhou 3680 gramů a mírou 50 centimetrů. Jeho mamince Lucii, která přijela do Šternberka rodit už podruhé z nedalekých Bohuňovic, přišlo pogratulovat a předat drobnou pozornost i vedení nemocnice.

 „Brzký příchod pětistého miminka nás mile potěšil a je známkou toho, že zájem rodiček o naši porodnici roste. Toho si moc vážíme a budeme nadále pracovat na tom, aby maminkám i čerstvě narozeným dětem bylo u nás co nejlépe,“ říká primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk Marek Vaca s tím, že do zdejší porodnice přijíždí každoročně rodit více než tisícovka maminek.

Ve srovnání s loňským rokem přišlo letos pětisté miminko v porodnici Nemocnice Šternberk o 11 dní dříve. Nejplodnějším měsícem byl v Nemocnici Šternberk prozatím měsíc duben, ve kterém přišlo na svět přesně 100 dětí. Celkem přišlo v dubnu na svět 48 děvčat a 52 chlapců.

Nejoblíbenější byla tradiční česká jména jako je Jakub, Michal, Šimon, Tomáš, Ema či Nikola, ale našlo se i pár méně obvyklých, jako je Malvína, Zita, Thea, Eduard či právě Theo, který je naším letošním jubilantem,“ jmenuje primář Marek Vaca.

Porodnice Nemocnice Šternberk nabízí budoucím maminkám samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, žíněnky, stolička, sprcha, křeslo či rádio s CD přehrávačem. Nejmodernější porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.  Po porodu je samozřejmostí bonding i zavedený systém rooming-in na oddělení šestinedělí.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice Šternberk, Theo, porodnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.