čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Cirkus dostal na popud organizace Hlas Zvířat za pochodující slony uprostřed města pokutu

V úterý 19. června zažili Olomoučané v ulicích města nezvyklý pohled. Jako reklama na hostující cirkus se totiž v centru Olomouce procházeli tři sloni.

Ač městská policie ve svém prohlášení ve středu 20. června uvedla, že se celá akce obešla bez komplikací, celé situace si všimla organizace Hlas zvířat, která hájí práva zvířat. 

„Ještě tentýž den jsme na našem facebookovém profilu vyvěsili žádost o pomoc související se zasláním bližších informací ohledně procházky slonů v centru města a na základě této prosby přicházely prostřednictvím soukromých zpráv další informace od svědků přihlížejících celému incidentu, a to zejm. kdo je hostující cirkus, komu sloni patří, odkud a kam sloni šli, že šli na rozpáleném betonu apod. Rovněž jsme obdrželi video, jehož autorem je Městská policie Olomouc, na kterém jsou sloni zachyceni pochodující mj. vedle projíždějící tramvaje," píší na svém webu zástupci z Hlasu zvířat.

Ve věci proto organizace učinila příslušné kroky. Podala trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, obecného ohrožení a dalších trestných činů a přestupků.

Ve věci jsme již učinili příslušné kroky. Podali jsme prostřednictvím Advokátní kanceláře Roberta Plicky trestní oznámení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat, obecného ohrožení a dalších trestných činů a přestupků.

„V pátek 29. 06. 2018 nám bylo Magistrátem města Olomouce, odborem životního prostředí (ŽP MMO) sděleno, že naše podezření o porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání, shledali důvodným, a cirkusu uložili správní trest pokuty. Současně byl náš podnět ze strany ŽP MMO rozeslán i na jiná příslušná pracoviště olomouckého magistrátu," píše se na webu.

Autoři | Foto Městská policie Olomouc, čtenáři

Štítky sloni, pokuta, cirkus, Městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.