čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Vrchní soud otevře brutální vraždu z ubytovny. Muž tam dvaceti ranami ubodal známého kvůli 500 korunám

Před olomouckým vrchním soudem stane Robert Tancer, kterému krajský soud uložil výjimečný dvaadvacetiletý trest za loňskou brutální vraždu v ostravské ubytovně. Tancer loni v červnu zasadil nožem svému známému víc než 20 ran. Navíc mu podřezal hrdlo tak, že téměř oddělil hlavu od trupu. Důvodem byl neuhrazený dluh ve výši 500 korun. Proti původnímu rozsudku se odvolal pouze obžalovaný, k činu se přiznal a s policií spolupracoval. Žádá nižší trest.

Muži původně hrozilo za vraždu v nejpřísnějším třetím odstavci 15 až 20 let nebo výjimečný trest. Krajský soud mu uložil 22 let s ohledem na brutalitu, s níž obžalovaný jednal. Podle znalců byl čin likvidační, muž použil násilí velké intenzity a způsob zavraždění oběti byl podle soudu zvlášť surový. Žalobce si původně ponechal lhůtu, proti rozsudku se nakonec neodvolal.

Vrah i oběť bydleli v jedné budově. Osudného dne Tancer zašel ke známému, aby se zeptal, jak to vypadá s vracením dlužné částky. Dlužník ale peníze neměl. Pravděpodobně v této souvislosti se oba opilí muži začali hádat. Obžalovaný měl v krvi okolo dvou promile alkoholu, napadený dokonce tři promile, svou roli tak sehrál i alkohol. Tancer během útoku použil hned několik nožů.

Autoři | Foto By Fext [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons

Štítky vrchní soud, ubytovna, nůž, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.