pátek 29. března 2024 Taťána

Nemocnice Šternberk zařazuje do nabídky jógu pro nastávající maminky

Zmírnění bolesti zad v těhotenství, zbavení se celkového svalového napětí a účinnou relaxaci slibuje nové cvičení jógy, kterou od září zařazuje do své nabídky pro nastávající maminky Nemocnice Šternberk, člen skupiny AGEL.

„Pravidelné cvičené jógy v těhotenství zlepšuje matčinu imunitu i celkovou kondici, zpevňuje svaly, zbavuje přebytečného tuku v těle, celulitidy i problémů s močovými cestami. Navíc dítě s matkou jsou na sebe napojeni nejen fyzicky, ale matka dítěti zprostředkovává i své pocity a rozpoložení. Čím více žena v těhotenství prožívá příjemných a pozitivních pocitů, tím lépe i pro samotné dítě. Jóga má přitom pozitivní vliv právě i na psychiku těhotných, dodává jim sebevědomí a vnitřní sílu,“ říká vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Šternberk Radka Sedláčková.

Nově nabízený systém jógy je určen pro každou ženu, která právě zjistila, že je těhotná. Důležité je, aby znala dobře svůj zdravotní stav a nevystavovala se rizikům. První zásadou jógy je spojit tělo se svou myslí. Tělo se tak bude uvolňovat, protahovat, ale nikdy přetěžovat a unavovat.

Lektoři jógy pak mezi další přednosti cvičení v těhotenství přidávají například možné snižování rizika potratů či předčasných porodů dětí a také snazší poporodní rekonvalescenci, kdy mnohdy je kondice dokonce lepší, než před začátkem těhotenství.

Kurzy jógy pro těhotné ženy v Nemocnici Šternberk povede zkušená lektorka se specializací na jógu pro těhotné Monika Demelová, která je držitelkou osvědčení a akreditace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy jako „lektor jógy“ a věnuje se józe již více než pět let.

Zájemkyně o cvičení jógy v těhotenství v Nemocnici Šternberk se mohou hlásit na e-mail DemelovaMonika@seznam.cz. Hodinové cvičení bude probíhat dle zájmu nastávajících maminek v úterky a čtvrtky vždy po 15. hodině v tělocvičně rehabilitačního oddělení, a to ve skupině přibližně deseti těhotných.

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Štítky nemocnice, porodnice, jóga, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.