pátek 26. dubna 2024 Oto

V jezerech Poděbrady u Olomouce se utopila žena, tragédii vyšetřuje policie

Ve štěrkopískových jezerech Poděbrady nedaleko Olomouce utonula v sobotu šestatřicetiletá žena. Okolnosti jejího úmrtí vyšetřuje policie. Podle dosavadního šetření bylo cizí zavinění vyloučeno, řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. V Olomouckém kraji jde zřejmě o první případ utonutí během letošního léta.

Tragédie se odehrála v sobotu odpoledne. „Během koupání zde došlo k utonutí ženy. K přesnému určení příčiny úmrtí byla nařízena pitva. Okolnosti této tragické události jsou v šetření," uvedla policejní mluvčí.

Podobné případy jsou v kraji ojedinělé, ale policie je vyšetřuje každoročně. Nejvíce utonutí zaznamenali policisté před třemi lety, kdy se utopilo při koupání hned několik lidí. V polovině července nejprve utonul sedmatřicetiletý muž v rybníce zvaném Benátky v Šumperku, o týden později utonul třiapadesátiletý muž v Plumlovské přehradě u Prostějova. V srpnu takto zemřel senior v pískovně za obcí Majetín na Olomoucku, tělo dalšího muže potápěči objevili ve stejný den v zatopeném lomu v Olšovci na Přerovsku.

Autoři | Foto Facebook olomoucké Poděbrady

Štítky úmrtí, utonutí, Poděbrady, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.