pátek 26. dubna 2024 Oto

V pětadvaceti olomouckých školách dnes zasedlo do lavic přes tisíc prvňáčků

Prvňáčky dnes v Olomouci vítalo hned pětadvacet škol. V první den nového školního roku zasedlo do lavic celkem 1 083 žáků prvních tříd. Do mateřských škol nově nastoupilo asi 900 dětí.

Do lavic Základní školy Svatoplukova, která má po loňské rekonstrukci nové třídy mateřské školy, družinu a dílny, usedlo celkem pětačtyřicet prvňáčků. O prázdninách prošla většina olomouckých škol nezbytnými opravami a drobnými rekonstrukcemi.

„V mateřských a základních školách byly naplánovány na prázdniny práce zhruba za 17 milionů korun. Obnášely obnovu vybavení, malování, opravy podlah, dveří, ale i opravy ve venkovních areálech škol, kde jsou nyní nové ploty školních zahrad, herní prvky na hřištích i chodníky. Finanční prostředky na tyto opravy jsme školám poskytli v rámci jejich provozních rozpočtů,“ vysvětlil náměstek pro školství Pavel Urbášek.

Někde stavební práce probíhají i přes zahájení školního roku. Stavební práce za více než 13 milionů korun běží v Mateřské škole Rooseveltova, kde se rozšiřuje kapacita školy a vše je naplánováno tak, aby práce narušily provoz školy co nejméně.

O prázdninách byla zahájena i první etapa energetických opatření v Mateřské škole Nedvědova za zhruba 40 milionů korun. Před dokončením je naopak modernizace hřiště v areálu Základní školy Mozartova za téměř 7 milionů korun.

Nový školní rok začal 3. září v celkem 25 základních a 49 mateřských školách, které zřizuje město Olomouc. Do prvních tříd nastoupilo o 10 dětí více, než ve školním roce 2017/2018. Celkový počet dětí v mateřských školách je 3 850, Z toho počtu bude mateřské školy navštěvovat celkem 1 100 předškoláků, kteří mají poslední rok před nástupem do základní školy docházku do mateřinky povinnou.

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Štítky škola, vzdělání, investice, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.