pátek 26. dubna 2024 Oto

Město Olomouc představilo nový web a aplikaci Sportuj v Olomouci

Přehled o sportovním dění v Olomouci nabízí od začátku září nový webový portál a bezplatná aplikace pro mobilní telefony. Informační projekt nazvaný Sportuj v Olomouci připravila radnice, která si od něj slibuje lepší informovanost obyvatel i zjednodušení organizace chodu sportovních klubů.

Webový portál www.sportujvolomouci.cz a stejnojmenná aplikace jsou určeny pro všechny, kteří mají zájem o sportovní akce na území města, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Pavel Urbášek.

„Sportuj v Olomouci je projektem skutečně pro všechny. Určen je jak zájemcům o sportovní akce na území města, aktivním sportovcům, tak i těm, kteří chtějí znát termín zápasu svého oblíbeného týmu nebo třeba rodičům, kteří hledají sportovní aktivitu pro své děti," uvedl Urbášek.

Internetové stránky i mobilní aplikace obsahují například přehled sportovních zápasů, sportovních klubů i různé aktuality ze sportovního dění v Olomouci. Projekt podle Urbáška také pomůže menším sportovním klubům a skupinám, které pořádají zajímavé sportovní akce, ale nemají peníze na vlastní propagaci.

„Nabídka sportovních akcí, které se v Olomouci odehrávají, je velmi pestrá a právě menším sportovním oddílům by mohl projekt Sportuj v Olomouci pomoci přilákat i nové členy a fanoušky," míní Urbášek. Sportovní kluby, které už systém zkušebně používají, si ho podle Urbáška pochvalují. Pomocí aplikace totiž můžou evidovat docházku na tréninky, zápasy i snadno komunikovat s rodiči hráčů.

Radnice se podle Urbáška inspirovala v Ostravě, která podobný projekt zprovoznila před zhruba 15 měsíci. V Ostravě je nyní v systému registrováno přes 400 sportovních klubů a tělovýchovných jednot. Evidováno bylo 3500 sportovních událostí. V Olomouci se do projektu zatím zapojilo 55 sportovních klubů a registrována je více než stovka sportovních událostí.

Autoři | Foto Sportuj v Olomouci

Štítky Sportuj v Olomouci, aplikace, web, sport, volejbal, fotbal, hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.