pátek 29. března 2024 Taťána

Na Nových Sadech bylo otevřeno nové komunitní centrum Pešek

Nové komunitní centrum pro obyvatele všech věkových kategorií zřídila v bývalém klubu pro seniory na lidnatém sídlišti Nové Sady olomoucká radnice. V klubu volnočasových aktivit Pešek budou pořádány společenské, vzdělávací a kulturní akce. Nabídne také prostor pro činnost spolků na podporu rodin s dětmi.

„Naším velkým tématem je podpora mezigeneračního soužití, tedy vzájemné propojování a sbližování generací. Komunitní centrum vzniklo na jednom z největších sídlišť v Olomouci, kde žije značné množství rodin s dětmi a kde prostor pro společné vyžití dosud výrazně chyběl," uvedl primátorův náměstek Ladislav Šnevajs.

Klub by měl v budoucnu veřejnosti zajistit pravidelný a rozmanitý program. V úvahu připadají například dopolední cvičení pro rodiče s dětmi a seniory. Klub také poskytne prostor pro vedení volnočasových kroužků napříč generacemi, ale i pro přednášky, besedy, divadelní představení nebo promítání filmů.

„Klub by měl být místem, kde by měli důvod k setkání lidé z různých spolků s různými zájmy, což by mělo přispět k oživení komunitního života v této lokalitě města. Naším záměrem je nalákat sem i ty organizace, které by prostory co nejdříve využily k pořádání svých stávajících programů," podotkla vedoucí odboru sociálních služeb magistrátu Yvona Kubjátová.

V novém centru volnočasových aktivit nechybí dětský nábytek, přebalovací pult, výpočetní technika a ozvučení. „Už od počátku je tak zajímavým prostorem pro pořádání různých debat a volnočasových aktivit. Vybavení se podařilo pořídit i díky dotaci, která byla spojena s dvojím vítězstvím Olomouce v celostátní soutěži Obec přátelská rodině," řekl Šnevajs.

Na komunitní centrum Klub volnočasových aktivit Pešek upozorňuje veřejnost nový informační totem umístěný před vstupem do budovy. Orientaci v budově usnadňuje informační systém. V budoucnu bude mít komunitní centrum i své vlastní webové stránky.

Autoři | Foto www.olomouc.eu

Štítky kultura, společnost, centrum, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.