čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V Přerově má narušenou statiku další budova, kam chodí děti. Odborník varuje před zřícením

Sotva úředníci přerovského magistrátu vyřešili problém se statikou mateřské školy U Tenisu, mají na stole další problém, který se týká nemovitosti v majetku města. Tentokrát je  narušená budova Střediska volného času Atlas a Bios, které sídlí na adrese Žižkova 12. Podle předběžných slov statika svědčí tvar trhlin o poklesu základů pod rohem tělocvičny, k němuž došlo nejspíš vlivem dlouhodobého sucha.

ČTĚTE VÍCE: Děti se mohou vrátit do školky, ze které byly vystěhovány kvůli prasklinám ve zdech

Odborník se dokonce obává, že tato závažná porucha může vést ke zřícení konstrukce. „Tělocvična v současné době proto nebude na doporučení statika využívána – a další opatření se týká průjezdu, který navazuje na budovu. Vzhledem k tomu, že byly neprodleně zahájeny zajišťovací práce na statickém zajištění objektu, byl dnes – tedy 2. října – uzavřen průjezd vedoucí z ulice Jana Jiskry z Brandýsa na ulici Žižkova,“ uvedl Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu.

Informace i za stěrači parkujících aut

Dětem, které docházejí do Střediska volného času Atlas a Bios, žádné nebezpečí nehrozí. O havarijním stavu byli včera odpoledne neprodleně informováni obyvatelé blízkých domů – a za stěračem měli informaci i řidiči, parkující ve vnitrobloku. 

Tisková zpráva | Zdroj prerov.eu

Štítky statika, centrum volného času, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.