úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Vánoční trhy v Přerově nabídnou kino, koncerty, ohňostroj a dokonce i živý betlém

Tradiční jarmark, koncerty i promítání na velkoplošné obrazovce doprovodí letošní adventní akce na přerovském náměstí Tomáše Garrigua Masaryka.

Vánoční trhy s měsíčním kulturním programem pro město připravuje už druhým rokem společnost RK Invest. Radnice zajistí vánoční strom, který letos na Masarykovo náměstí poputuje z Jižní čtvrti, informovala mluvčí magistrátu Lenka Chalupová. Město uvažovalo již dříve také o umístění kluziště, kvůli finanční náročnosti však tento návrh nakonec padl.

Koncerty i divadelní představení pro děti

Samotné vánoční trhy zahájíme už s předstihem, tedy v pátek 30. listopadu. Otevřeny budou jarmareční domečky s nabídkou jídla, pití i drobných vánočních předmětů. A na pódiu vystoupí ten den kapely Tak co? a Fly tomorrow," uvedl za pořadatele Petr Ilgner. O den později se na náměstí představí herci z olomouckého divadla Tramtarie, kteří zahrají návštěvníkům pohádku Bajaja. Program pak bude pokračovat každý den až do Štědrého dne, v plánu jsou koncerty či představení, děti se mohou rovněž těšit na mikulášskou nadílku a také na ohňostroj a živý betlém. Chystá se také kino na velkoplošné obrazovce.

Historický jarmark nabídne představení šermířů

Pohádky, komedie či filmy s vánoční a zimní tématikou lidé vítají, proto jim v průběhu adventu vždy od sedmnácté hodiny nabídneme šest českých filmů," doplnil Ilgner. Na Horním náměstí bude připraven třetí adventní neděli 16. prosince historický jarmark. „Tento jarmark pořádáme společně se skupinou historického šermu Markus M a Anima Historica. Na návštěvníky čekají představení šermířů i divadelníků, na náměstí bude dvacet stánků s nabídkou řemeslných výrobků a jídla," doplnil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Novoroční ohňostroj nad řekou Bečvou

Na Štědrý den dopoledne pak bude na Masarykově náměstí hrát přerovská kapela Re-Vox, program bude poté pokračovat od 26. prosince až do Nového roku. První den v roce 2019 je připraven ohňostroj, který se bude zrcadlit nad řekou Bečvou. „Má tři tematické názvy. Cesta za štěstím, to bude taková retro pasáž, část nazvaná Sny je příjemně poklidná a poslední kousek, Láska v pohybu, bude velmi dynamická," uvedl ohněstrůjce Pavel Novák. Ohňostroj bude podle něj nejlépe vidět z pozice od hradeb, má trvat zhruba deset minut a bude odpalován ze čtrnácti míst.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Vánoce, Přerov, ohňostroj, jarmark, trhy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.