čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Hasiči dvě hodiny zachraňovali paraglidistku, která zůstala viset na stromě patnáct metrů nad zemí

V pondělí 12. listopadu po poledni vyjížděli hasiči na pomoc paraglidistce, která uvízla ve výšce patnácti metrů na stromě v lese poblíž Lipníka nad Bečvou – Podhoří.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a lezecká skupina z Přerova. Po průzkumu místa události a zjištění, že jde o velmi náročný a složitý terén, si velitel zásahu vyžádal na místo také místní dobrovolnou jednotku. Paraglidistka visela ve výšce asi patnáct metrů mezi dvěma stromy, podle jejích slov byla nezraněná. Jeden hasič lezec se vydal na strom na podrobný průzkum a zjištění, jak nejbezpečněji ženu sundat dolů," popsala mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Na místo dorazila i zdravotnická záchranná služba. Hasiči ženu zajistili a bezpečně slanili na zem. Na páteřní desce ji přenesli v náročném terénu k vozidlu zdravotnické záchranné služby a předali ji zdravotníkům do péče. Celá záchrana paraglidistky hasičům zabrala téměř dvě hodiny.

Po záchraně ženy ještě hasiči museli ze stromu sundat samotný paragliding. Ve tři hodiny odpoledne se hasičům podařilo i to a vrátili se zpět na základnu.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky HZSOL, záchrana, paragliding

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.