pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Před Meoptou se začne rozšiřovat parkoviště, nabídne skoro stovku míst

Na celých pět měsíců se od 5. března uzavře parkoviště před Meoptou v Kabelíkově ulici. Na plochu, kde parkovala především auta zaměstnanců, vjede těžká technika – a začne se tu s plánovaným rozšířením parkoviště. Až doteď tu mohlo najednou stát okolo padesáti aut, v srpnu se kapacita téměř zdvojnásobí.

„Nové parkoviště bude prostorově přizpůsobeno pro 93 aut, z toho 5 stání bude pro lidi s omezenou schopností pohybu a orientace. Kvůli rozšíření bude třeba zabrat i část trávníku,“ konstatoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Jak dále upřesnil, povrch parkoviště má být zhotoven ze zámkové dlažby, kryt komunikace z asfaltobetonu – a chybět nebude ani veřejné osvětlení, zacílené na parkoviště. „V rámci stavby parkoviště dojde i k vybudování nových chodníků ze zámkové dlažby, které budou napojeny na stávající trasy pro pěší,“ doplnil Miroslav Piekutowski z přerovského magistrátu. Po dostavbě přijdou na řadu i sadové úpravy, spočívající v zatravnění nově zřízených zelených ploch a výsadbě stromů. „Rozšíření parkoviště zaplatí město Přerov ze svého rozpočtu – do stavebních prací vloží 6 milionů korun, následně pak Meopta-optika poskytne na tuto akci peněžitý dar ve výši půl milionu korun,“ upřesnila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová.

Parkoviště se uzavře v úterý 5. března a firma SISKO, která bude stavbu provádět, má uzavírku povolenou do 10. srpna – dá se ale předpokládat, že už v průběhu července by parkovací plocha mohla být hotová. „Nepříjemná situace nastane pro zaměstnance Meopty, kteří budou muset po dobu pěti měsíců najít jiné místo k parkování – ale jinak než uzavírkou situace řešit nešla. Odměnou jim bude nová a vodorovným značením přehledně rozdělená parkovací plocha,“ řekl na závěr náměstek přerovského primátora Michal Zácha. 

Tisková zpráva

Štítky Meopta, parkoviště, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.