neděle 5. května 2024 Klaudie

Školu pro zdravotníky čeká zateplení, zatím se připravuje projekt

Nechat vypracovat projekt na zateplení pětipodlažní budovy na náměstí Přerovského povstání – tak znělo zadání radních, kteří tímto úkolem pověřili úředníky z odboru řízení projektů a investic. Nemovitost by měla být v novém kabátě do září roku 2020, kdy tu začne fungovat Vyšší odborná škola zdravotnická.

„Projekt má řešit zateplení obvodového a střešního pláště, výměnu oken a dveří, případně také zateplení stropů mezi suterénem a prvním patrem – a další termoregulační opatření, které vyplyne z doporučení energetického posudku,“ řekla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Podle odhadu má přijít projektová a inženýrská činnost asi na půl milionu korun, samotné zateplení by se mohlo vyšplhat až na deset milionů. „Budeme sledovat vypsané dotační tituly – takže není vyloučeno, že by část nákladů mohl uhradit stát z operačního programu životního prostředí,“ doplnila Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Budova, v níž by měli od školního roku 2020 – 2021 nacházet zázemí budoucí zdravotníci, byla postavena v roce 1975 a původně sloužila jako Dům politické výchovy. Později objekt sloužil coby odloučené pracoviště Střední zdravotnické školy Hranice – ta měla v přízemí šatny a sklad knih, v prvním patře byly kanceláře, ředitelna a chemické laboratoře, v dalších patrech byly učebny a v nejvyšší části domu byla aula.

Tisková zpráva

Štítky zdravotníci, Přerov, rekonstrukce, zateplení

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.