neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Farmářské trhy v Přerově budou otevřeny o hodinu déle. Letos proběhnou v sedmi termínech

Přerované, kteří rádi navštěvují místní farmářské trhy, si už teď mohou do kalendáře zaškrtnout letošní termíny. Trhy na Masarykově náměstí budou 14. března, 18. dubna, 16. května, 13. června, 12. září a 10. října. Na čtvrtek 24. října pak připadne větší, dušičkový jarmark.

„Pro Přerov organizuje tyto trhy Okresní agrární komora a my jsme se dohodli s jejich zástupci, že stánky budou otevřeny od 10 do 17 hodin – tedy o hodinu déle, než tomu bývalo zvykem,“ konstatoval přerovský primátor Petr Měřínský. Příznivci farmářských trhů se mohou těšit na celou řadu domácích výrobků – uzeniny, pečivo, ovoce a zeleninu, džemy, med, medovinu, mléčné výrobky z kravského, kozího i ovčího mléka, koření, bylinné sirupy, rukodělné výrobky, dekorace a květinové vazby.

Často se nás i v minulosti občané ptali, proč se trhy nekonají třeba o víkendu nebo proč nejsou farmáři ve stáncích až do večerních hodin. Odpovědí je, že prodejci právě v sobotu či v neděli prodávají v místech, které jsou pro ně větší zárukou výdělku. Vstřícným krokem je prodloužená doba do 17 hodin – a uvidíme, jestli to ovlivní kupní sílu,“ doplnil náměstek přerovského primátora Michal Zácha.

Obchodníci se nechali v minulosti slyšet, že je Přerované sice kritizují, že své stánky zavírají ještě před ukončením trhů – ale na druhou stranu mají problém dát jim utržit. A tento problém se netýká jen farmářských trhů, ale i těch vánočních.

Okresní agrární komora pořádá farmářské trhy v Přerově už třetím rokem. Po zkušenosti z roku prvního byly z harmonogramu už vloni vyňaty prázdninové měsíce, které byly z pohledu farmářů problematické. Přerované se ale mohou v srpnu těšit na historický svatovavřinecký jarmark, který se bude tradičně konat na Horním náměstí.

Tisková zpráva | Zdroj prerov.eu

Štítky farmářské trhy, potraviny, trhy, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.