čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Opravy havarijních mostků v Přerově přijdou na pět milionů korun

Přerovská radnice se v nejbližší době pustí do oprav mostků, lávek či propustků, které jsou v havarijním stavu. Na jaro je naplánováno prvních pět akcí, a to v Přerově i v jeho místních částech, náklady vyjdou na více než pět milionů korun. Ve špatném stavu je jich však na území města mnohem více. Projekty jsou podle zástupců radnice zadány ještě na další desítku mostků či lávek, s opravami se počítá i v příštím roce.

Příští týden začnou dělníci s opravou mostu v ulici U Sokolovny v Lověšicích, která bude stát téměř dva miliony korun. „Silniční most přes potok Svodnice je ve špatném technickém stavu. Je třeba opravit kamenné opěry, zřídit novou hydroizolaci, vyměnit zábradlí včetně nových železobetonových říms a provést odvodnění," uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha (ODS). Upraveno bude také koryto potoka.

V dubnu projde rekonstrukcí propustek v místní části Vinary, který bude demolován a nahrazen novým. Město do této opravy investuje 2,3 milionu korun. Na začátku května čeká rekonstrukce lávku za Výstavištěm u stavidla v ulici Osmek. „Výměna nosné konstrukce i zábradlí přijde přerovskou kasu na 340.000 korun a práce budou trvat tři měsíce," uvedla mluvčí radnice.

Do konce května budou dokončeny i opravy dvou mostů v parku Michalov. Původně měly být dřevěné mostky předány návštěvníkům parku k užívání už loni na podzim, ale až po zahájení prací bylo zjištěno, že rozsah hnilobou napadených dřevěných částí je výrazně větší, než předpokládala projektová dokumentace. Kompletně vyměněny musejí být dřevěné nosné konstrukce, stát to bude 700.000 korun.

Na příští rok plánuje město výměnu lávky v Riedlově ulici. Je v havarijním stavu a nelze už opravit. Původní most široký 2,26 metru nahradí rozšířená konstrukce, která by měla sloužit cyklistům a chodcům, ve výjimečných situacích tam bude umožněn vjezd sanitkám.

Podle Pavly Roubalíkové z kanceláře primátora zadala radnice také projekty na opravu lávky za pečovatelským domem v ulici Osmek, která by měla být bezbariérová, na opravu mostu v ulici Pod Lesem, mostu u hřiště v Žeravicích a v Penčicích a mostu v ulicích Skopalova a Na Hrázi. Město plánuje také opravu propustku v ulici Kovářská v Popovicích.

 

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky ČR, správa, stavby, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.