sobota 20. dubna 2024 Marcela

Soutěž Přerov jede na kole má místní motivovat k tomu, aby šetřili životní prostředí a udělali něco prospěšného pro své zdraví

S přicházejícím jarem přichází i výzva přerovské radnice, aby lidé nechali svá auta v garážích a přepravovali se za prací či do školy na kole – nebo „po svých“.

A nejde jen o výzvu, ale také o soutěž, která má motivovat Přerovany k tomu, aby šetřili životní prostředí a udělali něco pro své zdraví. Registrace do druhého ročníku soutěže „Přerov jede na kole“ začíná  první jarní den, tedy 21. března, samotná soutěž startuje v květnu.

„Soutěžící musí vytvořit tým, který se skládá z třech až pěti kolegů či spolužáků. Hlavním sledovaným ukazatelem je počet cest vykonaných na kole, koloběžce, kolečkových bruslích, nebo pěšky. Cílem nejsou velké fyzické výkony, ale pravidelnost, s jakou účastníci k přesunu do zaměstnání či školy využívají vlastní pohon,“ říká radní pro dopravu Tomáš Navrátil, který nad akcí převzal záštitu.

Klání bude probíhat od 1. do 31. května ve dvou kategoriích. Hlavní kategorií je pravidelnost – do losování o ceny se tak dostanou všechny týmy, které splní šedesátiprocentní hranici všech možných ekologických druhů přepravy. Druhou kategorií je top snímek. „Zaregistrované týmy nám mohou do 15. května poslat originální fotografii svého týmu s využitím loga soutěže. Hlasovat o vítězi budou návštěvníci webových stránek města,“ uvedl cyklokoordinátor přerovského magistrátu Jiří Janalík.

Soutěžní tým musí do konce dubna zaregistrovat jeho kapitán prostřednictvím elektronického formuláře, který je na webových stránkách města Přerova zde. Tam jsou uvedeny i všechny podmínky soutěže. 
 

Tisková zpráva | Zdroj prerov.eu

Štítky soutěž, kolo, cyklistika, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.