čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Mobilní kluziště v Přerově na Vánoce nebude. Ani napodruhé zastupitelé návrh neschválili

Mobilní kluziště, které mělo oživit dění na konci roku na přerovském náměstí, definitivně nebude. Návrh ani napodruhé zastupitelé neschválili.

Řadu z nich odradily náklady ve výši 1,8 milionu korun, které by mělo město za pronájem zaplatit. O kluzišti hlasovali zastupitelé již loni a návrh tehdy neuspěl o jeden hlas. Tento týden ho bez úspěchu znovu předložili radní. Bruslit mohou o vánočních svátcích lidé v Olomouckém kraji v obou zbývajících statutárních městech, v Olomouci i v Prostějově.

Mobilní kluziště mělo být v době konání vánočních trhů na náměstí TGM. Město s touto možností oslovila společnost RK Invest s.r.o., která v Přerově trhy pořádá. Kluziště mělo mít rozměry deset krát 20 metrů a stát v centru města mělo 49 dnů.

„Celková cena za pronájem, včetně zabezpečení všech souvisejících služeb, představuje 1,8 milionu korun na jednu sezonu. Na provozu kluziště se bude částkou ve výši dalších zhruba 300 tisíc korun spolupodílet také RK Invest," stálo v důvodové zprávě pro zastupitele. Pro pronájem ledové plochy zvedlo v pondělí ruku pouze 13 z 29 přítomných zastupitelů. Pro některé zastupitele šlo o plýtvání peněz, padly také návrhy na jinou, levnější podobu ledové plochy.

Vedení města kluziště již dříve doporučilo kvůli zpestření vánočních trhů. Jedním z důvodů bylo i to, že v minulosti stály Přerov vánoční trhy dva miliony korun, od doby, kdy začala tyto oslavy provozovat soukromá firma, město vánoční trhy neplatí. Nabídky na pronájem kluziště chodily podle mluvčí radnice Lenky Chalupové městu i v minulých letech a pohybovaly se v rozmezí od 1,5 do 2,5 milionu. Bruslení během vánočních svátků nabízejí lidem v Olomouckém kraji obě další statutární města, Olomouc a Prostějov.

V Olomouci je mobilní kluziště součástí předvánočního programu již zhruba deset let, umístěno je na Dolnímnáměstí a zájemcům se otevírá už v listopadu. Prostějované mohou na konci roku bruslit na náměstí T.G.Masaryka.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, kluziště, Přerov, bruslení, sport

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.