čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Frekventovaný železniční přejezd u Přerova hlídá kamera

Nový kamerový bod hlídá od tohoto týdne železniční přejezd mezi Přerovem a místní částí Dluhonice. Poté, co byla kvůli rozšíření uzavřena Polní ulice, se stala tato komunikace, kterou protínají koleje, vytíženou objížďkou.

Problém je v tom, že řidiči, zejména ti za volantem kamionů, nerespektují stanovené dopravní značení, najíždějí nebezpečně do prostoru kolejí a ohrožují svými manévry ostatní účastníky silničního provozu. Tím vznikají nebezpečné kolizní situace a reálně tam hrozí zablokování přejezdu auty přímo na kolejích. „Na místo budou instalovány informativní dopravní značky, které na kamerový bod upozorní. Kromě preventivního charakteru  bude kamerový bod vypomáhat s určením viníka v případě dopravní nehody,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil.

Kamera patří Městské policii Přerov, nejde ale o nový model. „Jedná se o mobilní kameru, která měla místo v Kozlovské ulici. Protože se přejezd ukázal jako problematické místo, rozhodli jsme se ho upřednostnit. Do Kozlovské ulice pořídíme v příštích dnech novou kameru,“ konstatoval ředitel Městské policie Přerov Omar Teriaki.

Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky železnice, přejezd, kamera, Přerovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.