sobota 20. dubna 2024 Marcela

Přerovský park Michalov ožije promenádními koncerty

Přerovský park Michalov od poloviny května opět ožije promenádními koncerty. Prvorepublikovou tradici zavedla před několika lety tamní radnice a těší se velkému zájmu. Prostory sto let starého parku dvakrát do měsíce oživí do září folk, swing, dechovka i jazzová hudba. Skupiny a kapely k nedělním promenádním koncertům využívají hudební altán, který zde stával již v roce 1904. Všechny kapely, které vystoupí, jsou až na jednu z Přerova. Řekl to ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

„Promenádní koncerty v Přerově mají bohatou letitou tradici. Využíváme nejrůznější kulturní sdružení a skupiny, podporujeme také dětské soubory z Přerova. Lidé chodí na dechovku či na folk. Koncerty pořádáme dvakrát do měsíce, a to od května až do září," uvedl Macíček.

Sérii koncertů zahájí v neděli Dechový orchestr Haná Základní umělecké školy Bedřicha Kozánka v Přerově, který čítá až 50 členů. V repertoáru má nejen klasické české a moravské dechovky, ale i swing, jazz nebo filmové a muzikálové skladby. O týden později se Přerovanům v hudebním altánu představí kultovní přerovská kapela Synkopa, která letos oslavila 55 let od založení.

Každý měsíc do konce léta se v michalovském parku odehrají podle Macíčka dva promenádní koncerty, přičemž program je připraven tak, aby se žánry střídaly. Koncerty začínají v neděli v 15:00 a lidé si je mohou poslechnout zdarma.

Prvorepublikovou tradici koncertů obnovila radnice v roce 2005 a odehrávají se v hudebním altánu, který byl v roce 2004 při rekonstrukci nově postaven. Altán stál na promenádě, kudy korzovali lidé v době první republiky.

Přerovská radnice od roku 2000 investovala do obnovy parku přes 40 milionů korun. Nechala tam odstranit přestárlé stromy, které nahradila nová zeleň, přibyly nové cesty, oplocení i kované brány. Inovacemi prošla restaurace, fontána, k dispozici jsou nová dětská hřiště, hrací koutky či mobiliář.

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky hudba, zábava, historie, Přerov, Michalov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.