úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Mladík pobodal svého spolubydlícího. Za pokus o vraždu mu hrozí osmnáct let vězení

Kriminalisté zahájili na konci července trestní stíhání třiadvacetiletého muže z Přerovska pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Ten měl ve středu 24. července 2019 dopoledne pobodat svého devětatřicetiletého spolubydlícího.

„Policisté odhalili významné rozpory ve výpovědi a vzhledem k závažnosti případu přivolali kriminalisty krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří případ převzali a ve vyšetřování pokračovali. Krajským kriminalistům se podařilo za pomoci přerovských policistů a kriminalistů do 24 hodin od oznámení případ objasnit, pachatele zadržet a obvinit jej z výše uvedeného zločinu," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Motiv činu zatím jasný není a mezi oběma muži pravděpodobně došlo ke slovní rozepři, která přerostla ve fyzickou potyčku. „Mladší z mužů měl nožem zaútočit na staršího muže, kterého velmi vážně zranil. Oba muži se znali a bydleli v pronajatém bytě, každý ve svém pokoji," dodal mluvčí, který zároveň podotkl, že obviněný muž nebyl v minulosti stíhán pro trestnou činnost.

Muž je ve vazbě a za trestný čin vraždy ve stadiu pokusu mu hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Foto Jan Luxík

Štítky vražda, pokus, policie, Přerovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.