sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na putovním folklorním festivalu Setkání Hanáků se představí dvě stovky krojovaných muzikantů a tanečníků

PR článek

Během Setkání Hanáků se v sobotu 28. září 2019 v Přerově představí téměř dvě stovky členů národopisných tanečních a hudebních souborů v hanáckých krojích. Desátý ročník festivalu nabídne kromě krojovaného průvodu městem, vystoupení hanáckých souborů, ale také požehnání v parku Michalov, koncert malých zpěváků lidových písní nebo dechovou hudbu Hanačka z Břestu.

Desáté Setkání Hanáků se uskuteční v sobotu 28. září 2019 v Přerově, kam festival hanáckých tradic doputoval po Velké Bystřici, Doloplazech, Tovačově, Prostějově, Zábřehu, Olomouci a Čechách pod Kosířem. Přehlídka začne v 11 hodin v parku Michalov požehnáním účastníkům a lidovými zpěvy Hanáckého mužského sboru Rovina. V 11:30 pak odtud vyjde průvod krojovaných Hanáků.

Slavnostní zahájení folklorního festivalu se uskuteční v pravé poledne na náměstí T. G. Masaryka, kde přehlídka poběží až do 17 hodin. Na pódiu se tak vystřídá dechová hudba Moravská Veselka, cimbálová muzika Záletníci s nadějnými zpěváky z celé Hané, národopisné soubory Mánes a Malý Mánes z Prostějova, Maleníček z Lipníka nad Bečvou, Jabloňka z Martinic, Klas z Kralic na Hané, Cholinka z Choliny, Hanácká mozeka Litovel, Dudáci Tryhuci a samozřejmě nebude chybět ani domácí folklorní soubor Haná Přerov.

Štítky Setkání Hanáků, folklor, kultura, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.