pondělí 29. dubna 2024 Robert

Přerov čeká další uzavírka, řidiči neprojedou kolem parku Michalov

Motoristy čeká v Přerově od pondělí další uzavírka. Dotkne se křižovatky silnic Za Mlýnem a na Osmeku vedoucí kolem městského parku Michalov. Uzavření je plánováno na dva týdny. Pro obyvatele této části města vyjednali zástupci radnice možnost průjezdu přes výstaviště, aby nemuseli jezdit několikakilometrovou objížďkou, informovala mluvčí města Lenka Chalupová. Přerov sužují uzavírky cest už několik měsíců, projevují se dlouhými kolonami ve městě.

Důvodem uzavírky jsou práce na rekonstrukci kanalizačního sběrače, které provádějí Vodovody a kanalizace Přerov. Dělníci přitom v rekonstrukci postupují dál v ulici Za mlýnem. „V pondělí 4. listopadu začnou opravovat mostek nad Strhancem, který se nachází před budovou policie. Tato akce si vyžádá až do neděle 17. listopadu uzavírku blízké silnice v křižovatce ulic Osmek a Za Mlýnem," uvedla mluvčí radnice.

Pro obyvatele této části Přerova bude k dispozici objízdná trasa, která jim umožní dostat se co nejrychleji autem k jejich domovům. „Podařilo se nám dohodnout s majiteli areálu, firmami Emos a Norsol, aby po dobu těchto dvou týdnů umožnili rezidentům průjezd přes výstaviště," uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Město přitom apeluje na řidiče, aby plně respektovali dopravní značení, protože se budou nacházet na soukromém pozemku. V neděli 10. listopadu nebude navíc průjezd výstavištěm možný kvůli akci s názvem Setkání chovatelů. Průjezd tak bude uzavřen od půlnoci do 14:00, doplnila mluvčí města. „V době této uzavírky nebudou obslouženy dvě autobusové zastávky - u zemědělské školy a u sokolovny, druhá jmenovaná je kvůli investici společnosti Vak mimo provoz už delší dobu," dodala Chalupová.

Uzavírka každé silnice v Přerově komplikuje dopravní situaci ve městě, které je množstvím aut zatíženo denně. Dlouhé kolony se tvoří hlavně v ranních a odpoledních špičkách. Podepisuje se na tom hlavně dlouhodobé uzavření jednoho z nejvytíženějších tahů, Polní ulice. Od konce července tudy mohou projet řidiči pouze ve směru ze Zlína na Olomouc, v opačném směru musejí motoristé nadále projíždět městem. Stále platí zákaz vjezdu do města pro kamiony.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky ČR, uzavírka, stavby, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.