středa 15. května 2024 Žofie

Na Přerovsku bylo odhaleno více než čtvrt tuny drůbežího masa bez dokladů

Celkem 280 kilogramů drůbežího masa neznámého původu našli inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v potravinářském podniku v Hustopečích nad Bečvou na Přerovsku. Provozovateli hrozí až milionová pokuta.Veškeré maso musí zlikvidovat.

Inspektoři podnik v Hustopečích nad Bečvou zkontrolovali, když zaregistrovali na sociálních sítích inzerát, který nabízel prodej zmrazených slepic z vlastního chovu.

Na místě pak provedli kontrolní nákup, při kterém získali slepici v sáčku bez jakéhokoliv označení. „Pří následné kontrole objevili v mrazících boxech v prostorech provozovny 232 zmrazených slepic o celkové váze 280 kilogramů bez jakéhokoliv označení a průvodních dokladů," popsal mluvčí SVS Vorlíček.

Kontroly se zúčastnil provozovatel podniku, který inspektorům nepředložil žádné doklady o původu prodávaných slepic. Pouze uvedl, že maso má od kamaráda.

SVS provozovateli nařídila veškeré maso zničit v asanačním podniku. „Maso bylo znehodnoceno modrou barvou, aby nemohlo dojít k jeho uvedení na trh," dodal Vorlíček. Zároveň byla provozovateli zakázána výroba, zpracování a uvádění živočišných produktů na trh. Za porušení platných předpisů mu může být ve správním řízení uložena pokuta až milion korun. 

Autoři | Foto svscr.cz

Štítky ČR, chov, zdraví, správa, SVS, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.