neděle 19. května 2024 Ivo

Zaplatila za štěně přes dvě stě eur. Zboží nikdy nedorazilo

Sedmnáctiletou dívku podvedl prodejce, který přes internet prodával štěně rasy corgi. Dohromady zaplatila asi pět tisíc korun, ale zboží nikdy nedostala.

Slečnu, která se v říjnu snažila přes internetový inzertní portál koupit psa, prodejce oklamal a vymámil z ní postupně dvě platby v celkové částce dvě stě dvanáct eur. Podvod ohlásila policii v Lipníku nad Bečvou. Podvedená zákaznice s prodejcem komunikovala přes email a aplikaci Whatsapp. Muž jí zaslal kopie občanského a řidičského průkazu se stejným jménem, pod kterým v inzerátu vystupoval.

„Vzhledem k tomu, že z jeho písemného projevu bylo zřejmé, že byl použit překladač, zdálo se to být slečně divné a proto ho žádala o vysvětlení. Muž se začal vymlouvat, že je Čech, ale od svého mládí žije v zahraničí a proto neumí dobře svůj rodný jazyk. V současnosti prý žije v Polsku, kde je v nemocnici hospitalizovaná jeho dcera,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dívka prodejci postupně poslala sto dvacet eur za dopravení psa a poté osmdesát za jeho pojištění. I s poplatky za převod peněz tedy odeslala dvě stě dvanáct eur. „Po uhrazení plateb štěně nebylo doručeno a navíc se prodejce začal dožadovat dalších financí na různé poplatky,“ dodává mluvčí.  Policie případ dále vyšetřuje pro podezření z podvodu. 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky štěně, podvod, prodej, pes, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.