čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Důchodce v Přerově srazil nezletilého cyklistu. Policie hledá svědky nehody

Přerovská policie hledá svědky dopravní nehody ze středy 20. listopadu. Auto při ní srazilo cyklistu, kterého musela záchranka převézt do nemocnice.

Dopravní nehoda se stala v 7 hodin a 45 minut ráno na ulici Lipnická v Přerově. „Řidič vozidla v seniorském věku jel se svou Škodou Citigo na zelenou ve směru od ulice Velká Dlážka a odbočoval směrem na Lýsky,” upřesnila okolnosti nehody policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Sedmnáctiletý cyklista po střetu s autem upadl na silnici. Záchranáři ho převezli zraněného do Přerovské nemocnice, odkud po rozhodnutí lékařů dál putoval do Fakultní nemocnice v Olomouci. 

„Cyklista při jízdě neměl ochrannou přilbu,” řekla Zajícová a doplnila, že ani jeden z účastníků nebyl pod vlivem alkoholu. V souvislosti s nehodou byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Policie nyní hledá svědky nehody, aby mohla celý případ objasnit. „Obracíme na svědky, kteří by nám mohli poskytnout jakékoliv bližší informace k tomu, jak se nehoda odehrála. S případnými poznatky je možné kontaktovat policii na číslech 974 778 449 nebo 974 778 440, případně je možné obrátit se přímo na bezplatnou linku tísňového volání 158,” žádá Zajícová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, nehoda, policie, Přerov, cyklista, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.