sobota 18. května 2024 Nataša

Až deset let vězení hrozí muži, který napadl spolubydlícího, protože mu nechtěl dát peníze

Spor o peníze mezi dvěma cizinci vyústil ve výhružky a fyzické napadení. Agresor je nyní ve vazbě a hrozí mu až deset let vězení.

Hádka o šest tisíc korun se odehrála v pátek odpoledne na potštátské ubytovně. Pětadvacetiletý muž požadoval po mladším spolubydlícím, aby částku, kterou měl u sebe mezi ně rozdělil. „Devatenáctiletý muž s nabídkou nesouhlasil, což staršího rozzlobilo, tak svůj projev podpořil zabodnutím nože do stolu, které se po dalším odmítnutí vystupňovalo ve fyzické napadení,” řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Ve strachu napadený dal agresorovi z částky, kterou měl předat kamarádovi jako výplatu, čtyři tisíce korun. S penězi agresor odjel. „Při jízdě ho zastavila přivolaná policejní hlídka, která muže zkontrolovala a naměřila u něj přes jednu promile alkoholu v dechu,” uvedla mluvčí a dodala, že po následném lékařském vyšetření ho policie odvezla do cely. 

„Muž je nyní v olomoucké vazební věznici a je trestně stíhán za loupež a ohrožení pod vlivem návykové látky,” doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, násilí, spor, peníze, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.