pondělí 6. května 2024 Radoslav

Po šestnácti letech skončí úpravy přerovského sídliště Předmostí

Dělníci letos dokončí zhruba šestnáct let trvající modernizaci lidnatého sídliště v Přerově-Předmostí za sto dvacet milionů korun. Poslední etapa úprav největšího přerovského sídliště, zahájená loni na podzim, přijde na šestnáct milionů korun.

„Ve třech ulicích byly v závěru roku předlážděny chodníky a vyměněna asfaltová obrusná vrstva vozovky, došlo také k úpravě parkovacích stání, výměně veřejného osvětlení a vybudování nového přechodu pro chodce směrem k ulici Hranická. Dosud byla proinvestována částka 4,7 milionu korun," řekla náměstkyně primátora Mazochová.

Letos na jaře dělníci na sídlišti v Přerově-Předmostí dokončí terénní úpravy, založí trávníky a vysadí keře. U kontejnerů nainstalují zástěny a na sídlišti přibudou stojany na kola.

„Právě probíhající třináctá etapa regenerace je etapou závěrečnou. Po jejím dokončení v létě letošního roku budeme moci konstatovat, že tato místní část dostala vylepšení v souhrnné částce sto dvacet a půl milionu korun," uvedla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu

Panelové sídliště v Předmostí bylo vybudováno v osmdesátých letech minulého století v místech světoznámého archeologického naleziště. Práce na projektu regenerace panelového sídliště s přibližně pěti tisíci obyvateli byly zahájeny v červnu 2003 a s opravami se začalo o rok později.

„Prakticky od té doby se sídliště upravuje a vylepšuje. V rámci ukončených 12 etap se proinvestovala částka 104,4 milionu korun, z toho 51,5 milionu korun činila státní dotace," řekla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

V přerovské místní části Předmostí byly za uplynulých patnáct let vybudovány nové chodníky, cyklostezky, osvětlení a obnoven městský mobiliář. „Vybudovalo se zde náměstíčko, opravila zeď hřbitova, jsou tu nová hřiště, parkovací místa i zelené plochy," dodala Chalupová.

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky stavby, byty, Přerov, sídliště, Předmostí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.