sobota 18. května 2024 Nataša

V úseku, kde minulý rok auto srazilo a usmrtilo dvě dívky, bude od března snížená rychlost

V úseku na okraji Přerova, kde loni v září auto srazilo a usmrtilo dvě dívky, bude snížena rychlost. Od března to bude provizorně z 90 na 70 kilometrů, a to kvůli stavbě cesty k sídlu tamních společností. Zhruba od poloviny dubna se pak rychlost natrvalo sníží na 50 kilometrů v hodině, bude upraveno dopravní značení na začátku a konce obce. Dopravní změna souvisí právě s loňskou tragickou nehodou. Novinářům to dnes řekl přerovský radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO).

Úprava rychlosti se týká Lipnické ulice ve směru z místní části Lýsek, přes kterou si řada lidí zkracuje na okraji Přerova cestu do místní části Předmostí přes takzvanou myší díru. "V místě se nyní buduje nový sjezd ke společnosti Emos a také k dalším společnostem, takže na silnici je nyní stavba. Právě kvůli ní se nyní sníží rychlost, je to zásadní kvůli bezpečnosti. Upravena rychlost zde bude od 1. března, kdy se přechodně sníží z 90 na 70 kilometrů," uvedl Navrátil.

Opatření tím však nekončí. Od poloviny dubna předepsaná nejvyšší rychlost klesne na 50 kilometrů v hodině. "Snížena bude tím, že se posune značka začátek a konec obce Přerov, a to směrem k Lýskám. Značení bude posunuto zhruba o 200 metrů na úroveň prvního sjezdu ke společnosti Emos tak, aby to bylo pro všechny bezpečné. Jde stále o katastr Přerova," doplnil radní.

Tragická nehoda se v tomto úseku stala loni v polovině září večer, ve chvíli, kdy Lipnickou ulici přebíhali dva chlapci a dvě dívky, mířili ke zkratce vedoucí pod železniční tratí do místní části Předmostí. Místem v tu chvíli projíždělo osobní auto. Chlapci stihli přeběhnout na druhou stranu, ale dívky již ne, vozidlo je srazilo. Zemřely na místě. Přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová dnes řekla, že nehoda se stále vyšetřuje.

Po havárie se začalo v Přerově diskutovat o tom, jak do budoucna těmto nehodám zabránit a zabezpečit kritický úsek široké cesty, kde mají auta dosud povolenou devadesátikilometrovou rychlost. V plánu bylo osvětlení i umístění středového ostrůvku. Podle Navrátila má již město na jeho vybudování zpracován projekt, zbývá však majetkově dořešit poslední pozemky.

Štítky ČR, správa, automobilová, nehoda, úmrtí, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.