úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

V Přerově se ruší nejen výuka a kulturní akce, omezení přijalo přerovské sportoviště

I Přerov přijal bezpečnostní opatření ohledně možného šíření nákazy koronavirem. Všechna omezení, shrnutá níže v článku, platí do odvolání.

„Rodiče dětí do deseti let věku mají možnost být s dítětem doma na takzvaném paragrafu. Od zítřka bude v každé základní škole pověřená osoba, která bude příslušné tiskopisy přímo v kanceláři škole vydávat a potvrzovat,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský (ANO). V rámci těchto opatření se nebudou konat ani žádné lyžařské výjezdy, školy v přírodě, ani žádné jiné akce se školou spojené. „Zavřené zůstanou i družiny. Školní jídelny sice nebudou vařit pro školáky, ale nadále budou chystat stravu pro mateřské školy a pro veřejnost. Došlo-li by ke změně, budeme strávníky včas informovat,“ doplnila vedoucí odboru sociálních věcí a školství přerovského magistrátu Romana Pospíšilová. Zdůraznila přitom, že omezující opatření se netýkají mateřských škol a jeslí. Zajištěna bude také dosud vykonávaná péče pro přerovské seniory.

Přerova se samozřejmě týká i zákaz všech kulturních a společenských akcí nad sto lidí, přičemž se ruší všechna představení Městského domu i kina Hvězda, konat se nebude ani městem pořádané setkání pětasedmdesátníků plánované na dubnový měsíc. Zrušeny jsou i farmářské trhy na Masarykově náměstí, které se měly konat už zítra, ve čtvrtek 12. března. „Akce, na něž mají lidé už vstupenky, budou buď přesunuty na pozdější čas – v případě zrušení dostanou majitelé vstupenek peníze v plné výši zpět,“ uvedl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Další přerovská zařízení – jako plavecký bazén a zimní stadion – zůstávají plavcům a bruslařům otevřené. Jednatel společnosti Sportoviště Přerov Jaroslav Hýzl k tomu uvedl: „Budeme důsledně počítat návštěvníky – a to tak, aby v zařízení najednou nepobývalo více než sto lidí.“ Toto se ovšem netýká hokejových zápasů, fanouškům poskytne aktuální informace přímo hokejový klub.

Kromě toho přijali představitelé města i svá opatření, byť se netýkají většího počtu účastníků. „Rušíme osobní gratulace seniorům, kteří slaví 80, 85, 90, 95 a 100 let, kterým chodili do jejich domovů přát zástupci města a Komise pro občanské záležitosti. Dárkové balíčky dostanou z rukou gratulantů později,“ řekl primátor Měřínský. Zástupci Přerova diskutovali také o tom, jestli odvolat sobotní obřady vítání občánků, byť jde o spíše o komorní záležitost, na níž se sejde několik rodin „Nakonec jsme se rozhodli, že napíšeme rodičům omluvu a obřady 14. i 21. března raději odložíme – dubnové budou podle vývoje situace,“ podotkl primátor Měřínský.  

Budou-li nastavena pro Přerovany další opatření, dozví se je prostřednictvím webu a facebooku města, Mobilního Rozhlasu a z Televize Přerov. 
 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky epidemie, nákaza, koronavirus, Přerov, zákaz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.