pátek 17. května 2024 Aneta

Tip na přečkání koronavirové pandemie? Zahradničte, říká majitel Zahradnictví Krejčíř

Co dělat, když je venku jaro a krásné počasí, ale svazují vás preventivní opatření vlády ve spojení s koronavirovou pandemií. „Je nejvyšší čas pořádně se opřít do zahradničení," říká majitel Zahradnictví Krejčíř sídlící v Lipníku nad Bečvou, Vladimír Krejčíř.

„Sice nemůžeme na výstavy a třeba Jarní Flóru, pořád jsme ale pro lidi přímo u nás v zahradnictví," říká Vladimír Krejčíř, který vede zahradnictví v Lipníku nad Bečvou už několik let. Podle něj je ideální doba na péči o zahrádku.

I jeho se dotkla pandemie koronaviru a z ní plynoucí opatření. „Nemůžeme jezdit prodávat na výstavy, což je pro nás velká ztráta a nevšední situace," říká Krejčíř. Jedním dechem dodává, že otevření hobbymarketů před Velikonocemi je výsměch malým podnikům a firmám, kteří podnikají v oboru zahradnictví či kutilství. „I tak ale bojujeme - pro lidi jsme tu téměř pořád a nabízíme velmi široký sortiment."

V zahradnictví, které se nachází v Lipníku nad Bečvou na ulici Loučská, hned naproti firmy Strojtos a motokárové dráze, prodávají v současné době zejména ovocné stromky, keře a růže. „Právě tento sortiment jde na odbyt nejvíce. Lidé z širokého okolí jezdí právě k nám, asi se rozkřiklo, že máme opravdu kvalitní zboží," směje se Krejčíř. Zahradnictví dále nabízí například okrasné rostliny, trvalky, skalničky, pokojové rostliny či rostliny na živé ploty.

„Nedávno jsme rozšířili nabídku o prodej sloupovitých ovocných stromků a novinek, jako jsou Kanadské Broskvoně a Meruňky, Broskvošvestky nebo třeba speciality v podobě Asimina triloba Pawpaw, Banánu severu," vyjmenovává Krejčíř.

Jen málo zahradnictví vzalo za marketing tak jako právě to v Lipníku nad Bečvou. „Víme dobře, že doba je zlá, tak se snažíme být aktivní i na Facebooku, kde vymýšlíme různé soutěže a ukazujeme lidem, co u nás mohou pořídit," říká Krejčíř.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Zahradnictví Krejčíř

Štítky koronavirus, zahranictví, krejčíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.