pondělí 29. dubna 2024 Robert

Úsek oblíbené cyklostezky Bečva u Přerova prochází opravou. Do konce týdne je třeba se jí vyhnout

Na několik dní by se měli vyhnout cyklisté a bruslaři vyhledávané cyklostezce Bečva u Přerova. Pětikilometrový úsek od Přerova přes Kozlovice směrem na Grymov totiž prochází opravou za 4,5 milionu korun, po údržbě zeleni ji stavbaři nyní asfaltují, informuje o tom přerovská radnice na svých stránkách. Cyklostezka Bečva je jedna z nejdelších cyklotras v zemi a především v době současného nouzového stavu je hojně navštěvována.

V první etapě, která začala 23. března, odborníci kolem cyklostezky ořezali stromy, vyřezali asfalt a odstranili kořeny. Na začátku dubna pokládali asfaltový koberec v jedné z částí úseku. „A v těchto dnech dělníci pokládají asfalt na cyklostezku od Přerova až po Kozlovice, dnes a v pátek budou pracovat v úseku od Kozlovic po Grymov. Bohužel nám tam i přes zákazové značky lidé chodí, jezdí na kolech i na bruslích, proto na ně apelujeme, aby do konce tohoto týdne stezku vůbec nevyužívali," uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha (ODS).

Cyklostezka Bečva vede od pramenů Rožnovské a Vsetínské Bečvy až po soutok s Moravou. Měří dohromady 160 kilometrů, Přerov protíná ke konci své trasy. Sjízdná je na kolech, ale některé její úseky i na in line bruslích. Týká se to právě i tras v okolí Přerova a nedalekého Lipníku nad Bečvou. Trasa cyklostezky Bečva vede po stezkách pro cyklisty, místních komunikacích a v omezené míře i silnicích III. a II. třídy. Každoročně přitom přibývají nové úseky, loni na podzim například stezka propojila obce Skaličku a Ústí na Přerovsku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, stavby, cykloturistika, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.