úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Přerovské kino v pondělí neotevře, filmové premiéry jsou odloženy

Přerovské kino Hvězda se přes uvolnění opatření proti koronaviru v pondělí neotevře. Důvodem je především to, že není na co diváky do kin nalákat. Očekávané filmové premiéry totiž distributoři odložili, sdělila Svatava Měrková, ředitelka kina.

Přerovské kino Hvězda se otevře asi až 25. května, současně s novou filmovou kavárnou. „Distributoři nenasadili filmy, stáhli všechny premiéry. Premiéry naplánované v březnu jsou stažené až do konce května nebo ještě později. Nemáme teď tak žádný divácky silný film typu Bobule či Šarlatán. Když už jsou taková opatření a budu tam mít lidi vydezinfikované od hlavy až k patě a bude se muset dezinfikovat sál, nemá smysl pouštět film, na který přijde šest lidí,“ řekla Měrková.

Dodala, že z informací Asociace provozovatelů kin vyplývá, že se chystají otevřít dvě třetiny kin, sama však o tom pochybuje. Nasadit chtějí totiž filmy, které se divácky příliš neosvědčily a nyní jsou například už volně ke stažení. V Přerově navíc nemá podle ní smysl pouštět art filmy, na které chodí diváci například v univerzitní Olomouci. Zdejší diváky lákají hlavně české filmy. „I kdybychom začali hrát až od 25. května, těch filmů je tak málo, že budeme hrát jen jednou denně. Nemá smysl opakovat čtvrt roku staré filmy,“ doplnila Měrková.

Povinné rozsazení diváků do větších vzdáleností naopak městské filmové sály s kapacitou několika set míst netíží. Například v Přerově je současná kapacita 400 míst, i přes dodržení nutných opatření není problém zajistit maximální limit sto lidí. Problém to není ani v olomouckém Metropolu, kde se maximální povolený počet lidí bez problémů rozprostře na plochu s kapacitou 500 míst.

Autoři | Foto Facebook Kino Hvězda Přerov

Štítky ČR, koronavirus, film, kino, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.