pondělí 29. dubna 2024 Robert

Strážníci poskytli první pomoc chlapci, který si po pádu z kola ošklivě zlomil obě ruce

V rozmezí dvou hodin ve středu 20. května vyráželi přerovští strážníci hned ke dvěma případům zranění mladých sportovců, kteří neukočírovali své stroje.

„Ve tři hodiny odpoledne požádala záchranná služba strážníky o spolupráci při ošetření zraněného dítěte, které spadlo z koloběžky. Hlídka na místě zjistila chlapce se zlomenou rukou a tržnou ránou v obličeji, kterého již ošetřoval na místě přítomný lékař. Vážnějšímu úrazu hlavy naštěstí zabránila ochranná přilba. Když chlapce odvezla sanitka do nemocnice, převezli strážníci koloběžku i s dalšími věcmi otci zraněného, a informovali ho o zdravotním stavu syna," řekl zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Ani ne za dvě hodiny vyráželi strážníci na bikrosovou dráhu, kde se ošklivě zranil mladý cyklista po pádu z kola. „Strážníci skutečně nalezli hocha, který si po pádu ošklivě zlomil obě ruce, a začali mu poskytovat první pomoc. Vzápětí po hlídce dorazila i sanitka s lékařem, který si chlapce převzal. Strážníci pomohli záchranářům dopravit zraněného hocha na dostupnější místo, odkud mohl být transportován na operaci. Kolo a další věci si opět převzali rodiče zraněného, kteří přijeli na místo pádu," řekl Komínek.

„Oběma hochům přejeme brzké uzdravení. Rodičům pak co nejméně situací, kdy jim u dveří zazvoní muži v uniformách s věcmi jejich ratolestí," dodal závěrem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky Městská policie Přerov, ošetření, cyklista, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.