sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

V Přerově vznikne nové nákupní centrum s 30 prodejnami

Stavba nového obchodního centra se zhruba 30 prodejnami a rychlým občerstvením je plánována v severní části Přerova. Pokud investor získá všechna potřebná povolení, chce začít stavět letos a nákupní centrum by mohlo být dokončeno v závěru příštího roku.

Obchodní centrum má být postaveno na pozemcích nedaleko hlavního silničního tahu, který vede po ulici Lipnická. Zabrat má celkem 43.839 metrů čtverečních. V sousedství plánovaného centra už funguje nákupní park s několika prodejnami, jehož těžištěm je hypermarket Kaufland. Nové obchodní centrum na tento areál naváže.

V novém obchodním centru, které budou tvořit dva objekty, má vzniknout 29 prodejních jednotek a samostatné rychlé občerstvení. Součástí záměru je parkoviště pro 381 automobilů. „Realizace záměru předpokládá navýšení automobilové dopravy v lokalitě o 420 osobních automobilů a 15 nákladních automobilů denně,“ stojí v oznámení investora.

V Přerově, který má zhruba 47.000 obyvatel, bylo v roce 2016 na místě bývalého Prioru nedaleko centra města otevřeno dvoupatrové nákupní centrum Galerie Přerov. Moderní obchodí komplex má prodejní plochu 13.000 metrů čtverečních a šest desítek prodejen.

Nákupní centrum se supermarketem a několika prodejnami bylo o rok později zprovozněno v areálu bývalých Želatovských kasáren. V Přerově mají lidé k dispozici ještě nákupní park s Kauflandem a prodejnami u výpadovky na Lipník.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, trh, reality, stavby, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Hana Funková

Jasně... všechno vybetonujeme...zabetonujeme...dětská hřiště široko daleko žádná...brambory budeme dovážet....kdy se konečně někomu rozsvítí v hlavě...že takhle to nejde donekonečna dělat??!!

pátek, 26. června 2020, 11:44

Renata Večeřová

To je blázen,ať se jde podívat do Galerie kolik je tam lidi.Ani na Vánoce tam neni moc lidu.Slabá kupní síla

čtvrtek, 28. května 2020, 13:13

Petra Loušková

Kdo tohle schvalil ... Absolutne k nicemu.

středa, 27. května 2020, 22:44

Marie Šebestová

Na houby... Škoda přírody... myslím ze na kupní silu v Přerově, je tady obchodů víc než dost...

středa, 27. května 2020, 21:29

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.