neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Bezpečnější přerovské nádraží. Policie hledá kolegy do nového oddělení hlídkové služby

PR článek

Okolí přerovského nádraží patří z hlediska kriminality k nejproblémovějším lokalitám v regionu. Je si toho vědoma i Policie České republiky, která v právě rekonstruované budově nádraží otevře nové oddělení hlídkové služby, ve kterém najdou uplatnění desítky policistů. Také na toto nové pracoviště hledá Policie ČR nové kolegy v probíhajícím náboru.

„V některých městech se oddělení hlídkové služby rušila, na území Přerova jsme ale nikdy podobné neměli. Zřizujeme ho proto hned ze dvou důvodů. Tím prvním je posílení pěších hlídek ve městě a tím druhým je projekt prvosledových hlídek. To jsou policisté s intenzivnějším výcvikem, kteří mají ochranné prostředky a jsou schopni reagovat na jakékoliv oznámení na lince 158,“ říká ředitel přerovských policistů Martin Lebduška.

V Olomouckém kraji je oddělení hlídkové služby i v Šumperku a další nové vzniká v Prostějově. Podobnou činnost v Olomouci vykonávají policisté pohotovostního a eskortního oddělení. Noví policisté jsou přijímáni v okrese Přerov, Olomouc, Šumperk, Jeseník a Prostějov. Policie ČR poskytuje jistotu platu a místa, náborový příspěvek 75.000 Kč, 6 týdnů dovolené a další benefity dle zákona o služebním poměru.

Prvosledové hlídky se již na přerovsku a hranicku osvědčily. Několik let jsou ale nekomfortně skládány z policistů jednotlivých obvodních oddělení, proto se i tato činnost přenese na nové oddělení. „Budeme tím pádem mít oddělení s akčními motorizovanými hlídkami, ale i s těmi pěšími, kterých je zejména v Přerově opravdu potřeba,“ dodává Lebduška.

Do oddělení hlídkové služby na přerovském nádraží se první policisté začnou přesouvat už v průběhu prázdnin. Na přelomu srpna a září by mělo být oddělení již v provozu.  „Plnohodnotné fungování očekáváme koncem roku, kdy už budou noví policisté plně zaškoleni a budou plnit všechny již zmíněné úkoly,“ předpokládá Lebduška.

Přerovští policisté hledají další kolegy do týmu

V novém přerovském oddělení najde práci několik desítek policistů. Část z nich se přesune ze stávajících obvodních oddělení. Drtivá většina policistů ale bude nových, budou to ti, kteří nyní prochází přijímacím řízením. „Na novém oddělení budou získávat první zkušenosti s policejní prací. Bude to jejich první štace. Vzhledem ke konci školního roku očekáváme, že se řada absolventů přihlásí do své první služby,“ říká Lebduška.

Toto nové přerovské oddělení je skvělou startovní pozicí pro jejich budoucí kariéru u Policie ČR. V rámci výcviku, který musí absolvovat všichni nově nastupující, se naučí sebeobranu, bojová umění, střílet z krátkých a dlouhých střelných zbraní, řídit služební vozidla s právem přednosti v jízdě. Na výcviku dostanou základ, který budou potom ve službě dále rozvíjet a prohlubovat. Až ve službě poznají, jaké to je třeba jet rychle na “majáky” na případ, aby zabránili spáchání trestného činu nebo zadrželi pachatele nebo dokonce zachránili lidský život. 

Přijímací řízení se skládá ze 3 hlavních částí - fyzických testů, psychotestů a zdravotní prohlídky. Fyzické testy se skládají ze čtyř částí, člunkový běh, celomotorický test, kliky a běh na jeden kilometr. Fyzické testy lze v případě neúspěchu po natrénování opakovat. Ověření osobnostní způsobilosti je zaměřeno na zjišťování osobnostních předpokladů, které jsou potřebné pro výkon služby u Policie České republiky. V jeho průběhu uchazeči vyplňují osobnostní dotazníky a hovoří s nimi psycholog.

A každý z nich až získá dostatek zkušeností, může se kariérně posunout do nejrůznějších odvětví policejních činností. Ať už jsou jeho zájmem počítače, finance nebo zvířata. Řešit totiž může IT nebo daňovou kriminalitu, také se ale může stát třeba psovodem a se služebním psem vyhledávat pachové stopy pachatelů nebo může například usednout do rychlých aut na dálničním oddělení. 

Všichni zájemci o práci u Policie ČR musí projít přijímacím řízením. „Nejmenším problémem je v současné době jejich vzdělání. Co se týče psychotestů, ne všichni jimi úspěšně projdou. Co je pro mě ale s podivem, tak část uchazečů se potýká s fyzickými testy. Fyzické testy jsou mírnější než bývaly v minulosti a v průběhu přijímacího řízení je po natrénování mohou uchazeči opakovat,“ dodává ředitel Lebduška.

„Hlavním tématem práce u policie je spolupráce a týmovost. Řada životních zkušeností během služby vede k navázání životních přátelství s dalšími kolegy. Ta často přesahují rámec práce a kolegové tak spolu utužují kolektiv i mimo službu,“ zdůraznil přátelské prostředí u policie vedoucí nově otevřeného oddělení Martin Ličman. Všichni policisté jsou členy velké a silné organizace, která v celé republice čítá více než 43 tisíc členů.

Policie ČR zvyšuje početní stavy policistů a policistek v celém Olomouckém kraji

Nově nastupující získávají náborový příspěvek ve výši 75 tisíc korun, plat po nástupu do výkonu služby 31 000 korun plus příplatky, po 3 letech až 36 000 korun, pravidelné navyšování platu, šest týdnů dovolené, fond pracovní doby jen 37,5 hodiny týdně, plat v plné výši v době nemoci kratší než 30 kalendářních dnů a spoustu dalších benefitů včetně nároku na odchodné a výsluhový příspěvek po odsloužených letech. Průměrný plat policistů a policistek v Olomouckém kraji v roce 2018 činil 41 433 korun, za rok 2019 to bylo už 44 738 korun. Další informace na nabor.policie.cz

Pokud chcete pracovat u Policie České republiky, vyplňte krátký formulář:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky přerov, nádraží, policie, bezpečnost, hlídka, oddělení, nábor, práce, zaměstnání, příležitost, nabídka, policista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.