neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Meopta pomáhá propuštěným zaměstnancům s hledáním nové práce

Přerovská společnost Meopta-optika pomáhá zhruba čtyřem stovkám svých zaměstnanců, které postupně propustí, s hledáním nového pracovního uplatnění. Meopta už například připravila setkání se zaměstnavateli i odborníky z úřadu práce. Uvedla to provozní ředitelka Meopty-optiky Alena Moore.

„Jde o službu, kdy zajišťujeme administrativní podporu a aktivně vyhledáváme nové možnosti pracovního uplatnění pro naše zaměstnance, které jsme kvůli poklesu objednávek od zákazníků z celého světa byli nuceni propustit,“ uvedla Moore.

Tento týden Meopta uspořádala setkání zaměstnanců se zástupci podniků z Přerova a okolí. Akce se zúčastnilo 11 firem. „Každá společnost měla možnost krátké sebeprezentace a v rámci individuálních konzultací pak mohla náborovat zájemce z řad propuštěných zaměstnanců,“ řekla mluvčí Meopty-optiky Vladimíra Hacsiková.

Pro propuštěné zaměstnance Meopta-optika připravila brožurku s informacemi o tom, jak postupovat při ukončení pracovního poměru včetně registrace na úřadu práce či kde získat údaje o volných pracovních místech. „Personální úsek také nabízí propuštěným zaměstnancům pomoc při sepsání životopisu a motivačního dopisu a také při přípravě na přijímací pohovor,“ dodala Hacsiková.

Společnost Meopta-optika minulý týden oznámila, že kvůli poklesu objednávek od svých odběratelů dá výpovědi dalším dvěma stovkách zaměstnanců. Společně s nedávnou první vlnou propouštění přijde o práci ve firmě, která je předním tuzemským výrobcem optickomechanických přístrojů, 400 lidí. Je to zhruba pětina celkového počtu pracovníků. Ve funkci v závěru června skončí i generální ředitel Meopty-optiky Vítězslav Moťka.

Meopta patří mezi významné výrobce sportovních dalekohledů a puškohledů. Do její produkce patří také vojenské puškohledy, zaměřovače a přístroje pro noční vidění. Vyrábí i speciální optické systémy pro tanky a obrněná vozidla. Značnou část sortimentu tvoří dodávky pro digitální projekce a polovodičový průmysl.

Meopta zaměstnává 2000 zaměstnanců. Většina produkce Meopty-optiky míří na export, který se předloni na tržbách podílel 89 procenty. Firma vyváží výrobky do více než 50 zemí, hlavně na trhy EU, USA a Izraele. Tržby Meopty v roce 2018 vzrostly o čtyři procenta na 2,465 miliardy korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stroje, zaměstnanost, Meopta optika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.