neděle 5. května 2024 Klaudie

Řidič po osmi pivech naboural dvě auta při parkování. S policisty se pak chtěl prát

V jedné z přerovských restaurací si šestašedesátiletý muž dal ve středu odpoledne osm piv. Nastoupil pak ale do svého Fordu a rozhodl se projet po městě. Během parkování do řady se mu podařilo nabourat dvě auta, čehož si všimla hlídka policistů. K něm byl pak opilec agresivní a nedbal jejich výzev. Policisté museli muže zajistit a na místě odebrat řidičský průkaz.

„Na ulici Optická se snažil zacouvat do řady zaparkovaných vozidel, což se mu ale nedařilo a poškodil zadní část vozidla Nissan. Parkovací manévr se jal opakovat, ale opět se mu nedařilo a tentokrát poškodil další vozidlo Škoda Octavia, které bylo zaparkované za Nissanem,“ popisuje začátek případu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Jeho počínání si všimla hlídka policistů, která přivolala kolegy z dopravního inspektorátu k prošetření způsobené nehody. S policisty zpočátku podezřelý muž odmítal spolupracovat, nedbal na výzvy a byl agresivní. Dokonce zaujal bojové postavení a se zaťatými pěstmi a odmítavým přístupem, že mu nikdo nebude nařizovat, co má dělat, se přibližoval k jednomu z policistů. Ani na opakovanou výzvu, při které byl upozorňován na možné použití donucovacích prostředků, nereagoval a policisté museli proti němu zakročit a podezřelého zajistit.

„Dechovou zkouškou mu později naměřili hodnoty 2,10 a 2,11 promile. K předchozímu popíjení alkoholu se přiznal a stejně tak doznal i vinu na nehodě, odběru krve se ale odmítl podrobit. Na místě přišel o řidičský průkaz, který mu policisté zadrželi. Škoda na vozidlech, kterou po sobě zanechal, byla předběžně vyčíslena na 15 000 Kč. Jízda pod vlivem je šetřena jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a neuposlechnutí výzvy je evidováno a řešeno jako přestupek proti veřejnému pořádku,“ dodává Zajícová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, alkohol, řidič, ford, přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.