pátek 3. května 2024 Alexej

Na přerovské Vysoké škole logistiky instalovali desinfekční bránu

Ačkoliv se bezpečnostní protiepidemická opatření stále více uvolňují, zvýšený důraz na hygienickou prevenci bude nadále aktuálním tématem. S inovativním řešením přišli na Vysoké škole logistiky v Přerově, kde si nechal instalovat desinfekční bránu, která funguje pomocí systému rozprašovačů desinfekce. Brána zbaví bakterií a virů nejen ruce, ale i oblečení a obuv. Ve vestibulu školy se nachází od minulého týdne.

Celý desinfekční cyklus zabere pět sekund. Osoba, která vstupuje do budovy se v bráně zastaví a bezkontaktně aplikuje desinfekci na ruce. Již při vstupu do brány začne systém rozprašovačů automaticky desinfikovat také oblečení a obuv návštěvníka. „Během jednoho desinfekčního cyklu na jednu osobu spotřebuje brána jeden decilitr desinfekce. Za hodinu v plném provozu zařízení pojme až sedm set osob,“ řekl pro Českou televizi Miroslav Rec ze společnosti Spanner, která bránu ve škole instalovala. 

Bezproblémový chod a pochopení hygyenické inovace ze stran studentů i personálu kvitoval prorektor Vysoké školy logistiky v Přerově Oldřich Kodym. „Všichni jsme si v uplynulých týdnech museli zvyknout na obrovské změny v mnoha procesech kolem nás, takže studenti jako mladí lidé přijali novinku za své a využíváme ji všichni bez problémů,“ řekl pro Českou Televizi. „Tak i pedagogové, kteří bránou projdou jednou při vstupu a poté jsou již v čistém prostředí,“ dodal prorektor.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Spanner SK

Štítky přerov, škola, logystiky, vysoká, desinfekce, brána, tunel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.