pondělí 13. května 2024 Servác

Policisté dnes podali návrh k obžalování matky zavražděné dívky z Přerova

Kriminalisté navrhli obžalovat třiadvacetiletou ženu z Přerova z vraždy její tříleté dcery. Vyšetřování ukončili po téměř roce a spis předali státnímu zástupci, řekl dnes krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Kriminalisté čekali s uzavřením případu na výsledky znaleckých posudků. Podle nich je žena za své jednání zodpovědná. Podle policistů jde o jeden z nejtragičtějších případů v regionu.

Tělo dívenky bylo nalezeno v polovině srpna loňského roku v jednom z bytů v Purkyňově ulici v Přerově. Podle obyvatel domu příjezdu policie předcházelo zmatené chování matky dítěte, svědci tehdy mluvili o tom, že pobíhala po sklepě. Pro policisty šlo o jeden z nejhorších případů v jejich kariéře. Matka podle šéfa kriminální policie Jana Lisického na dítě zaútočila několika způsoby, šlo o údery, škrcení rukama i kabelem od pračky a bodání.

Kriminalisté dosud čekali na výsledky znaleckých posudků, které měly určit, zda byla v době spáchání trestného činu příčetná či nikoliv. Vzhledem k tomu, že spis předali žalobci, vyplývá z nich, že byla za své činy zodpovědná. Žena byla z vraždy obviněna týden po činu, hrozí jí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Obviněna byla v nejpřísnějším odstavci, vraždu spáchala podle kriminalistů zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Od té doby je umístěna ve vazbě. Obviněná žena dosud nebyla stíhaná.

Autoři | Foto

Štítky Přerov, soud, vražda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.