úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Dva zloději kradli v obchodě přesně ve chvíli, kdy u pokladny stála dvojice strážníků. Daleko neutekli

Ve správnou chvíli a na správném místě byla hlídka strážníků, když si v sobotu večer šla koupit večeři do jednoho z marketů. Když strážníci stáli u pokladny, aby zaplatili, přiběhla prodavačka, která jim sdělila, že dva muži právě kradou lahve s drahým alkoholem a utíkají pryč. Strážníci nechali večeři večeří a vyrazili za nimi.

Jeden ze strážníků běžel po svých a druhý mezitím nasedl do služebního vozu. „Na výzvy k zastavení muži nereagovali a snažili se zmizet v uličkách, nicméně i když byli oblečeni polehku a strážník v plné výstroji, pořád s nimi držel krok. Mezitím druhý člen hlídky prchající dvojici nadjel podle instrukcí vozem. Pak již bylo jejich zadržení dílem okamžiku. Hlídka u dvojice nalezla tašku se čtyřmi lahvemi whisky,“ říká policejní rada Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

Druhou část lupu nalezl služební pes

Když strážníci předali zadržené pachatele přivolané hlídce republikové policie a vrátili se zpět do marketu, zjistili od ostrahy, že zloději utekli s dvěma taškami alkoholu, nikoliv s jednou. „Strážníci proto zavolali na místo psovoda se psem a vyrazili znovu projít útěkovou trasu. Pro služebního psa nebyl problém zbytek ukrytého lupu najít. Jak se ukázalo, byl rejstřík obou zlodějů popsaný jako zlaté stránky,“ dodal Komínek.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky policie, městská policie, krimi, obchod, whiskey

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.