pátek 3. května 2024 Alexej

VIDEO: Incident dvou znepřátelených klanů pokračoval v noci. Oknem létalo kuchyňské nádobí

Ve středu jsme vás informovali o úterní potyčce znepřátelených rodin v jedné z přerovských cukráren. Konflikt, který museli strážníci uklidňovat až slzným plynem, ovšem neskončil v cukrárně na náměstí. Ve středu ve večerních hodinách se opět oba klany potkaly v přerovské ulici Bratrská. O bratrské setkání ovšem nešlo. Video z večera poskytla čtenářka Olomoucké Drbny.

Na místě kolem třiadvacáté hodiny zasahovali jak měští strážníci, tak i hlídky Policie ČR. „Ve třiadvacet hodin začaly na operačním středisku zvonit telefony s oznámením o další hlučné potyčce dvou romských klanů. Stálá služba okamžitě na místo stáhla z terénu všechny dostupné hlídky, které dorazily do dvou minut. Strážníci se na místě zapojili do opatření společně s velkým množstvím policistů,“ řekl zástupce ředitele Městské Policie Přerov Miroslav Komínek.

ČTĚTE TAKÉ: V cukrárně se strhla rvačka, dva znepřátelené klany od sebe oddělila až policie pomocí pepřového spreje

„Celý incident, kdy jedna část účastníků konfliktu házela po druhé části různé předměty z oken nadále šetří Policie ČR,“ dodal Komínek. Díky včasnému zásahu se policistům podařilo zabránit jejich fyzickému střetnutí a udržet spor ve verbální rovině. Ke zranění osob tak při incidentu nedošlo. 

„Došlo však k poškození několika v ulici zaparkovaných vozidel. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci a přečinu výtržnictví. Ve věci je konáno prověřování. Situaci v Přerově dále monitorujeme,“ dodává k incidentu mluvčí přerovské policie František Kořínek.

VIDEO:

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky Přerov, policie, incident, rvačka, potyčka, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.