čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Opilý řidič Octavie srazil na křižovatce semafor pro chodce, ve své spanilé jízdě pokračoval dál

Opilý 40letý muž včera večer sedl za volant vozidla Škoda Octavia a řídil ho po ulici Kojetínská v Přerově. Při odbočování na křižovatce narazil do semaforu pro chodce, což jej však v jízdě nezastavilo a směle pokračoval dál. Jeho spanilou jízdu autem ukončila až hlídka městské policie.

Celý incident se odehrál během včerejšího večera na křižovatce u Tesca v Přerově. „Řidič odbočoval  vlevo na ulici Velké Novosady a přitom vyjel ze silnice vpravo, kde narazil do semaforu pro chodce. Na místě nezůstal a v jízdě pokračoval dál, s tím, že na ulici Nábřeží PFB ho zastavila hlídka městských strážníků, uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Policisté u podezřelého provedli dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledky s hodnotami 2, 62 a 2, 40 promile alkoholu v dechu. Na vozidle vznikla předběžná hmotná škoda 35 000 Kč a na poničeném semaforu 15 000 Kč. Na místě byl řidiči odebrán řidičský průkaz a nehoda se obešla bez zranění. Věc je šetřena pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky s tříletou trestní sazbou odnětí svobody.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Přerov, policie, incident, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.