neděle 5. května 2024 Klaudie

Hudební léto na přerovských hradbách bude kratší, ale nezruší se

Na čtyři koncerty se musel letos zúžit nadcházející ročník Hudebního léta na hradbách, které se každoročně koná o letních prázdninách v Přerově. Hudební vystoupení naplánovali pořadatelé na nadcházející čtyři srpnová úterý. Představí se hudebníci z USA i z domácí scény, řekla spolupořadatelka akce Lada Galová. Koncerty si každoročně nenechají ujít stovky lidí, posluchači obsazují nejen hradby, ale i protější břehy Bečvy. Vstupné na koncerty je dobrovolné.

Oproti loňským deseti koncertům, které provázely návštěvníky od konce června, budou hudební produkce pod širým nebem na hradbách pouze v srpnu. Důvodem jsou opatření kvůli pandemii koronaviru. „Naším původním záměrem bylo uspořádat půlkulatiny v duchu pořádné oslavy. Neměla chybět outdoorová fotovýstava z uplynulých ročníků a vodní show na řece, vše vedle dobré muziky zasazené do kulis takzvaného barevného léta," uvedla Galová.

Přesto se snažili organizátoři do omezeného programu vložit to nejlepší, co hradby nad řekou od roku 2016 zažily. „V úterý 4. srpna přivítáme Lorda Bishopa z USA, jehož vystoupení před třemi lety bylo doslova strhující, a opět se můžeme těšit na jeho typický temperament, který je směsí syrového rocku, punku a dokonce i voodoo," uvedl spolupořadatel akce Pavel Ondrůj. O druhý koncert se postará český Bandaband, na třetím se představí projekt slovenského hammondkáře Petra Koreňa a jeho Root's bandu. „Hodně okleštěný pátý ročník ukončí projekt Joyce Hurley & Joe After Trio americké zpěvačky a českých spoluhráčů," doplnil Ondrůj.

Hudební léto na hradbách pro Přerovany pořádají Kulturní a informační služby města Přerova společně s Nadačním fondem Blues nad Bečvou a ve spolupráci s partnery. Pořadatelé ale upozorňují na to, že kvůli epidemiologické situaci ve světě i v ČR se může nabídka interpretů změnit. Organizátoři vybízejí zároveň všechny návštěvníky, aby bez ohledu na měnící se nařízení preventivně přicházeli na hradební koncerty vždy s rouškou a vyjádřili tak svoji ohleduplnost k ostatním.

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky hudba, festival, Přerov, koncerty, léto, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.