čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Brutální vražda dítěte z Přerova už je u soudu, případ se otevře v srpnu

Případ vraždy tříleté dívenky v Přerově je již u olomouckého krajského soudu. Z činu je obžalovaná její matka, soudce Petr Sušil případ otevře v první polovině srpna. Jednání má naplánováno na tři dny, je možné že padne i rozsudek. Třiadvacetiletá žena podle kriminalistů dítě zavraždila ve svém bytě loni v srpnu, hrozí jí patnáct až dvacet let vezení, nebo výjimečný trest. Policisté již dříve případ označili za jeden z nejtragičtějších v regionu.

Hlavní líčení je naplánováno na 10. až 12. srpna, stane se tak zhruba měsíc od podání obžaloby a téměř přesně po roce od vraždy. „Jednání je naplánováno na tři dny. Zda padne rozsudek, uvidíme. Snažím se to většinou nařídit tak, abychom to mohli třetí den po závěrečných návrzích případně dotáhnout," řekl soudce Sušil. V případu se již u soudu uskutečnilo také vazební zasedání, obžalovaná zůstala ve vazbě, dodal soudce.

Tragédie se stala loni 14. srpna, tělo dítěte bylo nalezeno v jednom z bytů v Purkyňově ulici v Přerově. Kriminalisté podali obžalobu v červnu, s uzavřením případu čekali na výsledky znaleckých posudků. Z nich nakonec vyplynulo, že je žena za své jednání zodpovědná.

Pro policisty, kteří na místě byli, šlo o jeden z nejhorších případů, jaký v kariéře zažili. „Matka, která se vzorně stará o svou tříletou dceru po celou dobu, co je na světě, z nějakého důvodu dívenku usmrtí, a to dokonce několika smrtícími mechanismy. Přes údery, rdoušení, škrcení kabelem od pračky až po bodání," uvedl již dříve šéf olomoucké kriminálky Jan Lisický.

Žena v minulosti užívala drogy, dosud nebyla stíhaná. Motiv jejího jednání policisté nevysvětlili, objasnit by se tak mohl až u soudu. Příjezdu policie podle obyvatel domu předcházelo zmatené chování matky dítěte, svědci tehdy mluvili o tom, že pobíhala po sklepě. Žena byla obviněna v nejpřísnějším odstavci, vraždu spáchala podle kriminalistů zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, dítě, vražda, Přerov, matka, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.