pondělí 29. dubna 2024 Robert

Desítky rostlin konopí, kila sušené marihuany, hašiš i pervitin našli policisté při domovní prohlídce dealera

Během minulého týdne zadrželi policisté v jedné větší obci na Přerovsku pětatřicetiletého muže, který měl být na základě příkazu brněnského městského soudu dodán do výkonu trestu odnětí svobody, protože se vědomě vyhýbal nástupu do vězení a taky z důvodu podezření, že se dopouštěl protiprávního jednání, které souviselo s drogami. To se při domovní prohlídce potvrdilo.

„Při prováděné domovní prohlídce podezřelý s policisty spolupracoval a dobrovolně vydal necelých 3,7 kg marihuany, 7 g hašiše, 0,1 g pervitinu, 66 ks rostlin konopí v různých fázích květenství, kelímky s mastmi z konopného výtažku o hmotnosti necelých 1, 3 kg, hnojiva a další věci související s výrobou a distribucí omamných a psychotropních látek,“ uvádí tisková mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Muž minimálně od roku 2018 na zahradě domu opakovaně pěstoval a staral se o rostliny konopí setého, aby z nich měl později užitek nejen pro sebe, ale i pro další odběratele. Marihuanu rozšiřoval mezi uživatele na Přerovsku a Olomoucku a k tomu obchodoval i s pervitinem, který podle potřeby některým daroval za poskytnutí různých služeb.

„Policisté muže eskortovali do výkonu trestu odnětí svobody při Vazební věznici v Olomouci. Ve vězení si bude odpykávat svůj trest za předchozí trestnou činnost, která ale nesouvisela s distribucí drog,“ říká Vybíhalová. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Spolu s ním byli zadrženi další dva muži, kteří byli na místě s podezřelým. Jednalo se o uživatele a odběratele návykových látek, kteří byli po zadokumentování ještě téhož dne propuštěni na svobodu.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, prohlídka, drogy, hašiš, marihuana, pervitin, pěstírna, dealer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.