sobota 4. května 2024 Květoslav

Nemocnice Přerov bude mít přes stovku nových parkovacích míst

Více než 100 parkovacích míst přibude v areálu Nemocnice Agel Přerov, která stavbu nového parkoviště plánuje zahájit v následujících týdnech. „Pokud vše půjde podle plánu, bude nové parkoviště sloužit od ledna příštího roku," sdělil dnes Pavel Špunar ze společnosti Středomoravská nemocniční, která přerovskou nemocnici provozuje.

Projekt na výstavbu parkoviště je hotov, je už také vybrán zhotovitel zakázky. Nyní se čeká už jen na stavební povolení,“ uvedl Špunar. Nová parkovací plocha bude vedle budovy interny, bude mít kapacitu pro 86 osobních automobilů. Dalších 26 parkovacích míst přibude podél cesty vedoucí napříč celým areálem.

Pacienti a návštěvníci mohou nyní parkovat zejména na odstavné ploše u vchodu do nemocnice, v jejím areálu je ale počet parkovacích míst omezen.

V létě nemocnice spustila nový parkovací systém. Moderní technika dokáže číst státní poznávací značku vozidel, což usnadňuje odstavení i výjezd automobilu. Parkovné lze zaplatit také platební kartou. „Konkrétně to znamená, že pacient, který vyjíždí v termínu, nemusí vždy přikládat lístek. Systém ho po přečtení SPZ pustí sám,“ uvedl Špunar.

Parkoviště přerovské nemocnice tak podle něj nabízí chytrý systém parkování, který nevyžaduje lidskou obsluhu. Cena parkovného v nemocnici zůstává stejná. Prvních 30 minut je zdarma, každá započatá půlhodina pak stojí deset korun.

Autoři | Foto nemocniceprerov.agel.cz

Štítky ČR, nemocnice, automobilová, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.